Gebraden patrijs met stamppot zuurkool en gebakken

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 918 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De Eigenheimer schillen en met een beetje zout gaar koken
  2. Kookvocht afgieten
  3. Een stamppot maken met de gekookte zuurkool en op smaak brengen
  4. De patrijzen kruiden met witte peper en zout
  5. Rondom aanbraden in de helft van de roomboter
  6. Rosé braden in een voorverwarmde oven van 160°C (circa 8 minuten)
  7. Warm houden, de poten los snijden en bakken in een beetje boter
  8. Rode port toevoegen aan het braadvocht en dit iets inkoken
  9. Gevogeltefond toevoegen
  10. Hierin de poten in 15 minuten gaar sudderen
  11. Saus passeren, proeven en zonodig corrigeren
  12. De borstfilets van de patrijzen snijden
  13. De plakken eendenlever kruiden met witte peper en zout, door de bloem wentelen en om en om bakken in een zeer hete pan
  14. De stamppot dresseren op de voorverwarmde borden
  15. Garneren met de gestoofde pootjes en de gebraden borstfilets
  16. Decoreren met de tijm en de saus erbij scheppen
  17.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha