Geflambeerde scampis

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1147 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de scampi's en droog ze met keukenpapier
  2. Meng zout, peper en paprikapoeder en strooi het over de scampi's
  3. Pel de sjalotten en hak ze fijn
  4. Verhit de olie in een kookpan
  5. Laat er de scampi's aan elke zijde 2 minuten in bakken
  6. Voeg de sjalotten erbij en laat nog 1 minuut sudderen
  7. Giet de olie weg en giet de pastis erover
  8. Hou er een vlam bij om te flamberen
  9. (denk aan de afzuigkap)
  10. Blus na 1 minuut met witte wijn
  11. Giet de visbouillon bij de scampi's en laat twee minuten doorkoken
  12. Haal de pan van het vuur en neem de scampi's uit de bouillon
  13. Hou ze warm
  14. Zet de pan terug op het vuur en kook het vocht op hoog vuur in tot de helft
  15. Voeg er de room en de dragon aan toe en laat nog even opwarmen op matig vuur
  16. Voeg er de scampi's weer bij en serveer onmiddelijk

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha