Gehaktballetjes in peterseliesaus met groenterijst

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 964 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: -maak de rijst klaar volgens de verpakking -gehaktmassa maken volgens de traditionele wijze) Bereidingswijze: -draai balletjes uit de gehaktmassa van circa 5 a 6 cm doormeter en rol ze door de bloem -kook de balletjes gaar in 1 l water met wat zout -haal de balletjes eruit en hou ze warm -maak van boter en bloem een roux, goed roeren en even laten wennen -giet de vleesbouillon erbij en laat nog even doorkoken -hak de peterselie fijn en roer deze door de saus -saus op smaak brengen met zout, suiker en peper en over de vleesballetjes gieten -warm de groenten op in de pan met de boter -meng ze door de gare rijst Schik de rijst en de balletjes overgoten met de saus op een schaal [b]      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha