Kopenhagense kotelet

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1959 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereiding Schil de appelen en snij ze in schijfjes
  2. Snij de ui in stukjes
  3. Bak de koteletten gedurende 3 min
  4. aan beide zijden in hete boter en kruid met peper en zout
  5. Neem het vlees uit de pan en bestrijk met mosterd Haal het vlees uit de pan en hou het warm in aluminiumfolie
  6. Snij het spek in reepjes en snij de pijpajuintjes fijn
  7. Bak ze samen met de paddestoelen goed aan
  8. Boter een vuurvaste schotel in en schik het vlees erin
  9. Kleur de stukjes appel en ui in het braadvocht gedurende een 5-tal min
  10. Verdeel het appel-ui-mengsel over het vlees, bestrooi het met broodkruim en laat het een kwartiertje verder gaar worden in een warme oven (200? C)
  11. Voorbereiding: 5 min
  12. Bereiding: 25 min
  13. Microgolfoven: Gaartijd: ongeveer 5 minuten Adembenemend 'lekker Deens'met aardappelpuree en appelmoes
  14. Afgewerkt met wat fijngesneden peterselie krijgt deze schotel al gauw de allure van een echte klassieker
  15. Tip van jerryke: Als u een kotelet aanbakt in een mix van boter en olijfolie blijven de sappen bewaard en krijgt het vlees een mooie kleur
  16. De kotelet lichtjes bebloemen vormt een mooi alternatief
  17.      

Reageer zelf op dit recept

kaptcha