Limburgse rijstevlaai1

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 860 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereidingswijze: Bloem en zout zeven
  2. 1,5 dl
  3. melk tot lauw-warm verwarmen
  4. Gist in warme melk oplossen
  5. Gistmengsel bij bloem schenken, boter en suiker toevoegen en samen tot een soepel deeg kneden
  6. Deeg in kom leggen, kom met vochtige doek afdekken en deeg op warme plaats 1-1,5 uur laten rijzen
  7. Rijst in 9,5 dl
  8. melk met snufje zout in 1 uur gaar koken
  9. De rijst een beetje laten afkoelen en dan 100 gr
  10. kristalsuiker en vanillesuiker erdoor roeren
  11. Eidooiers schuimig kloppen en door rijst roeren
  12. Deeg na het rijzen nogmaals doorkneden en uitrollen tot lap van 30 cm
  13. Vorm met deeg bekleden en deeg afgedekt nog 30 min
  14. laten rijzen
  15. Oven voorverwarmen op 180 C
  16. Rijstmengsel op deeg scheppen
  17. Eiwitten stijfkloppen met 50 gr
  18. kristalsuiker en over vulling verdelen
  19. Vlaai in midden van oven in 50 min
  20. gaar en goudbruin bakken
  21.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha