Pangasiusfilet in romige tomatensaus

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Bekeken: 5870 x
  • Keuken: Belgie
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Warm het water met bouillonblokje 2 min in microgolf
  2. De sjalot in weinig boter glazig stoven
  3. Tomaten, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met de visbouillon
  4. Op middelmatig vuur ongeveer 10 min koken en regelmatig roeren tot de tomaatblokjes uiteenvallen
  5. Laurierblad verwijderen en fijnmixen
  6. Kruiden met peper, zout en beetje cayenpeper
  7. De visfilets in de lengte halveren en kruiden met peper en zout
  8. Oprollen van kop naar staart met velzijde naar binnen en houten prikker insteken
  9. In microgolfschaal leggen met 2 eetl water half bouillonblokje en een geutje wijn
  10. Gedurende 6 min afgedekt, pocheren op 700 Watt halverwege omdraaien
  11. Even laten nagaren en prikker verwijderen
  12. Ondertussen de saus opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde
  13. Room toevoegen en ongeveer 5 min inkoken
  14. Regelmatig roeren
  15. De visrolletjes op een bord schikken
  16. Overgieten met saus
  17. Serveren met aardappelpuree of groene pasta Als voorgerecht de hoeveelheid halveren en serveren met stokbrood
  18. De basis van de tomatensaus kan op voorhand klaargemaakt worden
  19. Diepvriesvis ontdooien of 5 min op ontdooistand, onafgedekt in microgolf zetten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha