Pittige Sperziebonenschotel met aardappelen, eieren, tomaat en uien

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Bekeken: 1638 x
  • Keuken: Nederland
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 8 min
  2. Laat ze schrikken en pel ze
  3. Prik met een vork rondom gaatjes in de eieren, zodat de smaak van het gerecht er later goed in kan trekken
  4. Maak de groenten schoon, snipper de uien en de knoflookteentjes, snijd de tomaat in partjes, de sperziebonen in stukjes van ca
  5. 4 cm en de aardappelen in stukken (bewaar ze tot gebruik onder water)
  6. Verhit de olie in een grote wok (met deksel) of in een braadpan en bak de uisnippers zachtjes tot ze glazig zijn
  7. Voeg de knoflooksnippers, de tomaatpartjes, de eieren, flink wat peper, de bouillonpoeder en de kerrie toe
  8. Schep alles goed door elkaar en laat het mengsel met het deksel op de pan een paar min
  9. zachtjes pruttelen
  10. Voeg de boontjes en de uitgelekte aardappelen toe en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaar worden in ca
  11. 30 min
  12. Roer af en toe het geheel zachtjes om
  13. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur
  14. Roer de yoghurt erdoor en strooi de bladselderij erover

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha