Pittige scampie van josiane

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1027 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereiding: - Voeg eerst een beetje zout, peper, oregano en basilicum toe aan de verkruimelde beschuit
  2. Doe daar ook 2 eetlepels parmezaan en peterselie bij
  3. Smelt de boter en de olie in een pan die te gebruiken is in de grill en groot genoeg is om de scampi's te herbergen zonder ze te stapelen
  4. - Als boter en olie warm zijn de fijngesneden knoflook toevoegen, evenals de witte peper, het spaanse pepertje, oregano en cayennepeper
  5. Goed roeren
  6. Na 3 minuten de scampi's toevoegen en het mengsel er goed inwrijven
  7. - Voeg vervolgens het citroensap toe en roer stevig
  8. Snel peterselie, broodkruimels en Parmezaanse kaas toevoegen
  9. Opnieuw de scampi's er goed mee inwrijven
  10. De garnalen moeten er dan mooi rose uitzien
  11. - Zet tenslotte de pan onder de grill, voeg wellicht nog een beetje zout toe en wacht enkele minuten tot de kaas gesmolten is
  12. - Serveer met gekookte pasta en gebruik parmezaan voor de garnering

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha