Provenciaalse scampi

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2214 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de prei en de scampi schoon en snijd de groente in stukken van circa 2 centimeter
  2. Doe de prei in een magnetronschaal, dek af met plasticfolie en prik er met een vork kleine gaatjes in
  3. Zet de prei zonder toevoeging van water gedurende 6 minuten in de magnetron op 100 procent
  4. Neem de schaal uit de magnetron en laat even rusten
  5. Maak de champignons schoon en versnipper ze
  6. Smelt voor de saus in een glazen schaal de boter in de magnetron op 100 procent
  7. Voeg sap van de citroen toe, de cider, schoongemaakte en gesnipperde champignons en de tomaten
  8. Roer alles goed door, dek de schaal af met plasticfolie en prik hier kleine gaatjes in
  9. Zet de schaal 3 minuten in de magnetron op 100 procent
  10. Roer intussen de ma??zena in een kopje met wat water tot een glad sausje
  11. Haal de schaal uit de magnetron en roer de ma??zena door het tomatenmengsel
  12. Voeg de schoongemaakte scampi toe met peterselie, peper en zout naar smaak
  13. Zet de schaal afgedekt met doorgeprikte plastic olie terug in de magnetron en laat even op 100 procent doorwarmen, tot de saus dikker is geworden in circa 2 minuten
  14. Schep de saus met de garnalen op de prei, garneer met citroen en serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha