Reuzenscampi en champignontartaar

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1028 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - Maak de pesto van spinazie: pureer de rauwe spinazie, walnoten, kaas en olie
  2. Als het mengsel te droog is, voeg dan nog wat olijfolie toe
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. - Meng voor de parmezaankoekjes de gemalen kaas met de bloem
  5. Lepel in een warme, licht beboterde aanbakvrije pan een eetlepel van het mengsel
  6. Druk het plat tot een rond koekje
  7. Laat zachtjes smelten en draai om als de onderkant goudgeel is
  8. Neem het met een spatel uit de pan en laat afkoelen
  9. Ga zo verder tot alle deeg is opgebruikt
  10. - Meng de gekookte aardappelen met de truffelolie, truffelpasta, kippenbouillonpasta, peper en de room
  11. - Stoof de fijngesnipperde sjalot en voeg de schuimwijn toe
  12. Laat volledig inkoken en afkoelen
  13. Meng dit met het citroensap en de mascarpone
  14. - Snijd de champignons in ultrafijne blokjes en meng ze met de mascarpone
  15. Kruid met peper en zout
  16. - Klop 2 eidooiers in bain-marie op met 3 eierdopjes Sonien schuimwijn
  17. Voeg 1 eetlepel mayonaise toe en kruid met peper en zout
  18. - Pel 8 grote scampi en verwijder het darmkanaal
  19. Bak ze krokant
  20. Werk af met spinazie-pesto en krokant koekje van parmezaan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha