Risotto met scampis en gerookte zalm

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1264 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - Laat de asperges licht ontdooien (gedurende ? 30 min
  2. op kamertemperatuur) en snij in kleine stukjes
  3. - Rooster de cashewnoten in een grote pan of wok op een zacht vuurtje, zonder vetstof
  4. Hou ze apart
  5. - Pel de tomaten (dit gaat makkelijk als u ze 10 sec
  6. in kokend water dompelt) en snij ze in kleine stukjes
  7. - Leg de diepgevroren scampi's 2 min
  8. in heet water en pel ze
  9. - Snipper de ui fijn
  10. - Snij de zalm in kleine blokjes
  11. Laat 2 eetl
  12. boter goed heet worden in een grote pan of de wok
  13. Laat er de gesnipperde ui lichtjes glazig in bakken op een zacht vuurtje
  14. Voeg de tomatenstukjes toe en laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 5 min
  15. Breng op smaak met peper en zout
  16. Voeg de rijst en de saffraan toe
  17. Meng dooreen
  18. Voeg ook de aspergestukjes en de diepgevroren paprikamix toe
  19. Overgiet met 3 dl visbouillon en 1 dl droge witte wijn
  20. Breng aan de kook en laat gedurende ? 5 min
  21. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje
  22. Voeg de scampi's toe en laat nog 5 min
  23. sudderen
  24. De rijst moet al het vocht opnemen
  25. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden
  26. Meng er de stukjes gerookte zalm en een ruime eetl
  27. mascarpone door
  28. Laat nog enkele min
  29. op het vuur zodat de kaas volledig kan smelten
  30. Breng indien nodig op smaak met peper en zout

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha