Scampi in kreeftensaus1

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1174 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 175 graden
  2. Snijd de scampi's tot de staart in en kruid ze licht met peper
  3. Smeer ze in met olijfolie en zet ze opengevouwen op een bakplaat
  4. Bak de scampi's in de voorverhitte oven in ongeveer 4 minuten gaar
  5. Neem ze uit de oven en zout ze licht
  6. Bereid de geschilde asperges met boter, zout, suiker en foelie
  7. Breng ze met deze benodigdheden in een pan met ruim water aan de kook en laat de asperges 5 minuten op laag vuur koken
  8. Draai de warmtebron uit en laat de asperges in 10 tot 15 minuten gaar worden
  9. Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten en spoel ze af met koud water
  10. Schenk de kreeftensoep met enkele druppels cognac in een pan en verhit deze
  11. Voeg de boter bij de kreeftensoep en klop deze schuimig met een staafmixer
  12. Schep de asperges uit het vocht en dep ze droog met een keukenpapier
  13. Verhit de peultjes 1 minuut in het aspergevocht

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha