Scampi met appeltjes

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1732 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. laat de 4 preisliertjes even in water koken
  3. 2
  4. Schil de halve appel en snijd hem in kleine blokjes
  5. 3 Pel de scampi
  6. Bak ze kort aan in wat olijfolie, samen met de stukjes appel
  7. 4
  8. Bestrijk de 8 briq blaadjes royaal met de gesmolten boter
  9. Leg op eik deeglapje 2 scampi en enkele stukjes appel
  10. Bestrooi lichtjes met zout, peper en kerriepoeder
  11. 5
  12. Vouw de pakjes toe en klem ze met een houten knijper
  13. 6
  14. Bak de pakjes in een oven van 200' C
  15. Verwijder de knijpers en vervang ze door strikjes gepocheerde prei
  16. 7
  17. Saus: Laat de visfumet tot op de helft inkoken
  18. Voeg de room toe en strooi peper, zout en een ietsje ker- riepoeder
  19. Laat voorts inkoken tot sausdikte
  20. 8
  21. Giet een lepeltje van de saus op een klein bord en zet er het gebakje in

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha