Scampi met spaanse pepers

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1062 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de paddestoelen ongeveer een half uur in warm water tot de hoedjes zacht zijn; neem ze uit het weekwater, verwijder de steeltjes (die blijven hard) en snijd de hoedjes in smalle reepjesMaak de pepers schoon, halveer ze en verwijder de zaadjes
  2. Snijd de helften schuin in smalle reepjes
  3. Pel en snipper de knoflook fijn
  4. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter
  5. Verwijder de koppen van de garnalen en pel ze
  6. Doe de garnalen in een kom en schep het zout, 1 eetlepel maizena en de sesamolie erdoor
  7. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen ongeveer 1 minuut
  8. Schep ze met een schuimspaan uit de pan
  9. Roerbak in de achtergebleven olie de paddestoelen, peper, gember en knoflook ongeveer 1 minuut
  10. Voeg de lenteui, azijn en sojasaus toe en verhit het geheel nog even
  11. Roer de rest van de maizena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door het vocht in de pan
  12. Doe de garnalen weer in de pan en verhit ze al roerende ongeveer 2 minuten tot ze door en door warm zijn en de saus ingedikt is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha