Scampi met zwarte rijst

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 917 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De zwarte rijst zetten we eerst op het vuur: eerst goed aan de kook laten komen en dan een uurtje droogkoken
  2. Ondertussen de wortelen raspen en de pijpajuin in stukjes van een halve centimeter snijden
  3. -Vervolgens de scampi pellen en bakken in de olijfolie - de basmati koken (20 minuten kooktijd)
  4. -Dan in een wok de zonnebloempitten roosteren in sesamolie, wortelen en ajuin toevoegen, en roeren maar
  5. -Wanneer alles gaar is beide rijsten toevoegen
  6. -De knoflook is ondertussen heel fijn gesneden en gebakken in olijfolie en wordt kwistig over dit gerechtje uitgestrooid
  7. -Gebruik alleen kwaliteitsolie van eerste persing

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha