Scampi pannetje met tomaat basilicum en kaas

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1856 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De scampi van hun pantser ontdoen - uitgenomen van het staartstukje - en het darmkanaal verwijderen
  2. Vervolgens ze in een kring plaatsen in een ronde schaal, op hun buik en met de staartjes naar elkaar en naar het midden van de schaal
  3. Tussen de scampi 4 kersttomaatjes plaatsen alsook 3 grotere trostomaten in schijfjes en ribbels gesneden
  4. Hierover de basilicum snipperen
  5. Voor de saus: de ui fijn snipperen en de look pellen, de kiem verwijderen en in fijne plakjes snijden
  6. Voor de saus: de gesnipperde ui en de in plakjes gesneden knoflook aanstoven (licht gekleurd) in olijfolie
  7. Hierover de bloem strooien en inroeren
  8. Voeg dan tijm, laurier, de witte wijn, het paprikapoeder, de piment fort en peper en zout naar smaak toe
  9. Laat alles tot +/- 1/3 reduceren, dwz dat het alcoholische van de wijn volledig moet verdwenen zijn
  10. Voeg dan de room toe
  11. Roer goed, laat doorkoken
  12. De saus moet een goede consistentie hebben
  13. Zeef de saus (goed doorduwen) en schenk ze ( warm ) voorzichtig (!) over de scampi en tomaten
  14. Ideaal ligt alles net (net niet) onder de saus
  15. Dek het geheel af met geraspte emmental kaas en zet - initieel niet te dicht - onder de grill (hoogste stand) gedurende 12 a 15 minuten
  16. Laat de kaas niet te korstig worden om een bittere smaak te voorkomen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha