Scampi2

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 893 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel het teentje knoflook voor de pesto
  2. Pel het teentje knoflook voor de scampi en pers door de knijper
  3. Maak het sjalotje schoon en snipper deze
  4. Doe alle ingredienten voor de pesto, behalve de olie en de bouillon in de keukenmachine en pureer het geheel tot een gladde massa
  5. Voeg dan geleidelijk de olie toe en verdun eventueel met een scheutje bouillon
  6. Bak de ongepelde scampi?s in hete olijfolie met wat knoflook tot ze roze kleuren
  7. Laat ze afkoelen en pel ze
  8. Fruit, voor de risotto, het sjalotje in de helft van de boter en doe er de rijst bij
  9. Voeg beetje bij beetje de bouillon en de saffraan toe
  10. Blijf tussendoor geregeld roeren totdat alle bouillon is opgenomen
  11. Dit duurt ongeveer 20 minuten
  12. Het is belangrijk om erbij te blijven en veel te roeren, want de risotto brandt snel aanDe rijst moet smeuig blijven
  13. Voeg als de rijst gaar is de resterende boter toe
  14. Maak een bedje van de rijst op voorverwarmde borden
  15. Maak de pestosaus samen met de scampi?s lauwwarm en verdeel over de borden
  16. Bestrooi met de Parmezaanse kaas

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha