Scampis in champignonroomsaus op een bedje va

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1306 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - kuis de prei en snij in fijne reepjes - kuis en rasp de wortel - snij de champignons in schijfjes - kuis de ajuin en het teentje look en snij in fijne reepjes - hak de peterselie fijn- doe een scheut olijfolie in een pan en voeg aan de verhitte olie de prei bij en stoof aan tot bijna gaar en voeg daar dan de geraspte wortelen aan toe en stoof verder aan op een middelmatig vuur tot alles gaar is
  2. kruid naar smaak met peper en zout
  3. - Ondertussen neem je een tweede pan en laat je daar de ajuin, het teentje look en de champignons in stoven, voeg daar de scampi's aan toe en laat ongeveer 2 minuutjes verder stoven
  4. Haal de pan van het vuur en pel de scampi's en leg deze voorlopig apart
  5. Zet de pan terug op het vuur en voeg nu de room en de eetlepel ketchup toe en breng al roerend aan de kook, voeg daar dan de scampi's, een scheutje cognac en een scheutje porto, peper en zout aan toe naar eigen smaak en laat het geheel nog heel eventjes al roerend inkoken
  6. - schik de prei en wortel in het midden van een groot bord, haal de scamp's en wat champignons uit de pan met een spaan en schik ze bovenop de groenten
  7. Verdeel nu met een sauslepel ( of pollepel ) de roomsaus rond de prei en werk af door de fijngehakte peterselie op de bordrand te strooien
  8. Dien op met bruin of frans brood, hoeveboter, en geef elkeen een glaasje rode porto

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha