Scherp-zure scampi met noedels

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 917 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -pel de garnalen en verwijder de zwarte adertjes -kook de noedels beetgaar in ruim water, spoel ze dan onder stromend koud water en laat goed uitlekken in een vergiet -meng voor de marinade in een kom de rijstwijn met de gember en sesamolie -meng de garnalen er voorzichtig door en zet even apaprt -maak in een andere kom de saus door de bouillon te mengen met de sojasaus, rijstwijn, suiker, azijn, sesamolie en maizena en zet even apart-verhit op hoog vuur 2 el olie in de wok -neem de scampi uit de marinade en bak ze 1,5 min (schep ze voorzichtig om); uit de wok halen en laten uitlekken in een vergiet -veeg de wok schoon met keukenpapier en verhit de wok opnieuw -doe de rest van de olie erin en verhit 210 sec en voeg de ui, look en chilipasta erbij en roerbak tot de ui wat zachter is -voeg dan de peultjes toe en roerbak op hoog vuur tot ze warm zijn -voeg de saus toe en roer enkele min tot de saus dik is -voeg dan de garnalen en de noedels toe en schep voorzichtig door de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha