Schnitzels met romige paprikasaus en doperwtjes

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1436 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: Snijd het kapje van de paprika?s
  2. Snijd deze paprika?s in de lengte door en verwijder zaad en zaadlijsten
  3. Snijd de paprika?s nu in stukken
  4. Snipper hierna de gepelde ui
  5. Bestrooi de schnitzels met zout en wentel de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopt ei en daarna door paneermeel
  6. Dit meel mag niet nat worden
  7. Daarom moet het paneren vlak voor het bakken gebeuren
  8. Bereiding: Verhit in een pan 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de uisnippers en de stukken paprika
  9. Voeg na 1 minuut een halve liter water en de bouillontabletten toe
  10. Doe het deksel op de pan en laat de groenten gedurende zo'n 20 minuten op een laag vuurtje sudderen
  11. Pureer hierna de groenten met een staafmixer of een andere keukenmachine
  12. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en de boter
  13. Bak hierin de schnitzels op een matig vuur aan beide kanten knapperig lichtbruin en gaar
  14. De baktijd bedraagt circa 5 minuten per kant
  15. Kook intussen de doperwten gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
  16. Roer de fijngehakte peterselie door de doperwten
  17. Schep nu de gare schnitzels uit de pan
  18. Giet de paprikasaus bij het braadvet en roer dit goed om
  19. Giet de slagroom bij de paprikasaus en roer dit opnieuw goed om
  20. Breng de saus op smaak met wat zout
  21. Doe vervolgens de saus in een kom
  22. Verdeel de schnitzels en de doperwten over 4 borden
  23. Serveer dit gerecht met aardappelpuree
  24. Een glas Elzasser Pinot Blanc of een Italiaanse Soave maakt deze heerlijke maaltijd compleet
  25.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha