Tunesische couscous

hoofdgerechten
  • Portie: 6 personen
  • Kooktijd: 99 minuten
  • Bekeken: 2984 x
  • Keuken: Afrika
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het lamsvlees in zes stukken
  2. Was deze onder stromend water en dep ze droog
  3. Doe het vlees in de couscouspan en strooi er 2 eetlepels zout over
  4. Giet de zonnebloemolie en de olijfolie over het vlees en zet de pan 5 minuten op een hoog vuur
  5. Snijd 2 uien en de knoflook in grove stukken
  6. Doe dit samen met de peper, paprikapoeder en saffraan in de pan
  7. Blijf 5 minuten roeren en laat het daarna nog een kwartier op een hoog vuur staan
  8. Voeg de tomatenpuree toe
  9. Deze moet gaar zijn voor je het water erbij doet, omdat het anders een bittere smaak krijgt
  10. Laat het daarom nog 10 minuten op een hoog vuur staan en giet er 2 liter warm water bij
  11. Snijd de spitskool in vieren
  12. Schil de wortelen, snijd deze in drie stukken en snijd elk stuk in de lengte doormidden
  13. Schil de pompoen en snijd deze in grote stukken
  14. Schil met een kaasschaaf in de lengte over de courgette, zodat deze gestreept is
  15. Snijd de courgette in de lengte door en vervolgens in 3 stukken
  16. Stoom de couscous
  17. Doe wanneer het vlees een halfuur op het vuur staat, de kool erbij en een kwartier later de wortels en courgette
  18. Nog een halfuur later kan de pompoen erbij, samen met een bosje selderij, vastgebonden met een elastiekje en drie Spaanse pepers
  19. Haal selderij en pepers er na 3 minuten uit
  20. Snijd de 10 pepers in de lengte tot halverwege door
  21. Haal de helft van de zaden eruit en strooi zout erin
  22. Giet 4 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan, doe de pepers erbij
  23. De olie hoeft niet eerst heet te worden
  24. Bak aan elke kant 3 minuten en leg ze apart
  25. Bak de merguez aan twee kanten bruin in dezelfde pan met een deksel erop
  26. Zoete saus: Snijd 7 uien in de lengte in reepjes
  27. Doe deze in een apart pannetje met de rozijnen, olijfolie, kaneel en suiker
  28. Giet er 350 ml water op en laat het op een hoog vuur staan tot de uien bruin worden
  29. Zet het vuur laag en laat het een uur pruttelen
  30. Na 1½ tot 2 uur is de couscous klaar
  31. Serveer de gestoomde couscous op een grote, platte schaal
  32. Leg in het midden vlees en kool
  33. Giet 6 of meer soeplepels van de bouillon gelijkmatig over de couscous
  34. Leg de rest van de groenten in een kring op de rand van het bord en strooi de koude kikkererwten erover
  35. Leg de merguez en gebakken pepers erop
  36. Serveer met de zoete uiensaus in een apart schaaltje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha