Vlaams gehakt

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 50 minuten
  • Bekeken: 1568 x
  • Keuken: Belgie
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de schoongemaakte uien in grote stukken
  2. Maak het gehakt op smaak met peper/zout, weinig ve-tsin en mosterd
  3. Meng de bloem door het gehakt
  4. Verhit de boter of margarine en fruit hierin de uien lichtbruin
  5. Doe het gehakt erbij en bak het onder voortdurend roeren gaar
  6. Voeg het laurierblad, wat tijm en de suiker bij het gehakt, schenk het bier erover en breng alles aan de kook
  7. Laat het gerecht 20 minuten trekken, van het vuur af
  8. Voeg na 15 minuten de in plakjes gesneden champignons erbij
  9. Warm het gehakt voor het opdienen even door en geef het bij gekookte rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha