Zuurkool even koken in de magnetron (5 á 6 minuten)
Aardappelen koken en puree van maken, luchtig kloppen met een klontje boter en een klein beetje peper en nootmuskaat voor de smaak
Kaassaus maken
30 gr boter zachtjes laten smelten, mag niet bruin worden
Bloem erbij in één keer en dan heel goed roeren
Het mag niet aan branden op de bodem
Als het de eerste keer goed gemengd is (geen klonten) dan voorzichtig de melk erbij
Maar goed blijven roeren tot er een mooie saus ontstaat
Het is de bedoeling dat de bloem iedere keer als je de melk er bij giet weer gaar wordt in de melk
Hierdoor wordt de saus dik
Als het klaar is doe je de 3/4 van de geraspte kaas erbij en weer roeren tot de kaas gesmolten is
Kruiden met paprikapoeder zout en peper
Dan de zuurkool in de plakken ham rollen
Een vuurvaste schaal met boter in smeren, en de puree op de bodem leggen
Daarop de zuurkool rollen leggen en de kaassaus er over gieten
Dan de rest van de kaas er over strooien
De schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven en in 20 minuten bruin korstje op laten komen
Je kan ook kant en klare kaassaus nemen maar deze is lekkerder