Zuurkool Royal

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Bekeken: 2864 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zuurkool even koken in de magnetron (5 6 minuten) Aardappelen koken en puree van maken, luchtig kloppen met een klontje boter en een klein beetje peper en nootmuskaat voor de smaak
  2. Kaassaus maken
  3. 30 gr boter zachtjes laten smelten, mag niet bruin worden
  4. Bloem erbij in n keer en dan heel goed roeren
  5. Het mag niet aan branden op de bodem
  6. Als het de eerste keer goed gemengd is (geen klonten) dan voorzichtig de melk erbij
  7. Maar goed blijven roeren tot er een mooie saus ontstaat
  8. Het is de bedoeling dat de bloem iedere keer als je de melk er bij giet weer gaar wordt in de melk
  9. Hierdoor wordt de saus dik
  10. Als het klaar is doe je de 3/4 van de geraspte kaas erbij en weer roeren tot de kaas gesmolten is
  11. Kruiden met paprikapoeder zout en peper
  12. Dan de zuurkool in de plakken ham rollen
  13. Een vuurvaste schaal met boter in smeren, en de puree op de bodem leggen
  14. Daarop de zuurkool rollen leggen en de kaassaus er over gieten
  15. Dan de rest van de kaas er over strooien
  16. De schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven en in 20 minuten bruin korstje op laten komen
  17. Je kan ook kant en klare kaassaus nemen maar deze is lekkerder

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha