gratin dauphinois au brie

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Bekeken: 2297 x
  • Keuken: Frankrijk
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Met het doormidden gesneden knoflookteentje de binnenkant van een vuurvaste schaal inwrijven
  2. Daarna de schaal invetten met 10 gram boter
  3. Schil de aardappelen en breng tegelijkertijd de melk aan de kook, onder toevoeging van wat zout en peper
  4. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en doe ze direct in de kokende melk
  5. Kook de schijfjes in ongeveer 15 minuten bijna gaar
  6. Giet ze daarna af
  7. Doe de aardappelen in de beboterde schaal en bedek ze met de crème fraîche
  8. Leg er dan de plakjes roombrie op en hier en daar een klontje boter
  9. Zet de schaal 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven, tot de aardappelen een mooi goudbruin korstje hebben
  10. Serveer direkt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha