Aardbeien-sinaasappel sorbet

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3552 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hieronder is een recept voor aardbeien sorbet, maar je kunt natuurlijk heel goed bramen, frambozen of ander zacht fruit, zelfs abrikozen vervangen voor de aardbeien
  2. Wat betreft een suikervrije of vervanging van suiker door zoetstof, moet je voorzichtig zijn, aangezien de suiker nodig is om een geleiachtige massa te krijgen
  3. Verhit de suiker en water al roerende in een pan op een matig vuur totdat de suiker is gesmolten
  4. Laat de siroop ongeveer 5 minuten koken
  5. Neem de pan van het vuur en laat de siroop koud worden (1 uur)
  6. Doe de aardbeien, het sinaasappelsap en de geraspte schil in een foodprocessor
  7. Pureer tot een homogene massa is ontstaan
  8. Terwijl de machine draait, voeg de koude siroop toe
  9. Schep de sorbet in een glazen schaal en plaats de schaal in het vriesvak
  10. Roer iedere 30 minuten, totdat de sorbet stevig is geworden
  11. (ong
  12. 3 uur)
  13. Doe de bevroren sorbet weer in de processor en pureer nogmaals tot een egale massa
  14. Schep de sorbet in ijsglazen of schaaltjes en serveer gelijk
  15. De sorbet kan bevroren worden bewaard voor ongeveer 3 dagen
  16. Garneer met schijfjes mandarijn uit blik en blaadjes munt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha