Abrikozenroomijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 836 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De abrikozen even in kokend water dompelen zodat ze gemakkelijk kunnen gepeld worden
  2. De pitten verwijderen, het vruchtvlees mixen
  3. De poedersuiker bijvoegen en in de koelkast zetten
  4. De room kloppen en eveneens goed koel houden
  5. De melk koken
  6. De eierdooiers en de suiker tot een schuimig mengsel verwerken, de warme melk erover gieten en op een laag vuur al roerend laten indikken
  7. Laten afkoelen en op een koele plaats zetten
  8. Als alles heel koud is, de vruchtenpuree, de slagroom en de eiercreme vermengen
  9. 1 stijfgeklopt eiwit door het mengsel scheppen en in de ijsmachine laten bevriezen
  10. Het ijs in een decoratieve vorm gieten
  11. Storten alvorens te serveren, naar smaak versierd met halve abrikozen, gekonfijte vruchten en slagroom

Reageer zelf op dit recept

kaptcha