Ananas-sorbetijs met tropisch fruit

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1464 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Een parapluutje of mikadosticks zorgen voor een feestelijk tintje
  2. Snijd de ananas uit het blik in stukjes
  3. Pureer de ananas met het vocht in de keukenmachine of staafmixer
  4. Meng er 200 gram basterdsuiker en het citroensap door
  5. Schep dit ananasmengsel in twee diepvriesbakjes en laat het ijs in ca
  6. 4 uur bevriezen
  7. Schraap elk half uur het ijs van dewanden en schep het ijsmengtsel goed door
  8. Rooster de gamalen kokos in een droge koekenapan goudbruin
  9. Laat de kokos afkoelen
  10. Verwarm de pinacolada zachtjes en los de santen en 75 gram basterdsuiker er al roerende in op
  11. Laat dit sausje afkoelen
  12. Maak de mango's, peren en bananen schoon en snijd ze in stukjes
  13. Schep het fruit en het sausje in een schaal door elkaar
  14. Bereidingswijze: Zet het ananas-sorbetijs ca
  15. 30 minuten voor gebruik in de koelkast
  16. Schep het fruit in tien schaaltjes en schep er een bolletje ananasijs op
  17. Strooi de geroosterde kokos erover
  18. Serveertips: Bevat 1395kj/330kcal
  19. : per persoon

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha