Appel-kaneelijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1971 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: # schil de appels en snijd ze in blokjes Bereidingswijze: 1 Doe de kaneelpijpjes en melk in een pan en breng dit tegen de kook aan
  2. Neem de pan van het vuur, leg er het deksel op en laat dit 20 min
  3. trekken
  4. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is
  5. Haal de kaneelpijpjes uit de pan
  6. Breng de melk weer tegen de kook aan en maak de custard volgens het basisrecept voor Vanille-roomijs vanaf stap 2
  7. 2 Maak de kaneel-appels terwijl de custard afkoelt
  8. Schep de blokjes appel door de gemalen kaneel
  9. Verhit de boter in een koekenpan en voeg het appelkaneelmengsel toe
  10. Roerbak tot de appels net gaar beginnen te worden
  11. Laat dit volledig afkoelen
  12. 3 Draai het roomijs in de machine tot het dik is en voeg dan al draaiend geleidelijk de afgekoelde blokjes appel toe
  13. Draai tot het roomijs klaar is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha