Appelsorbetijs met amandelroom

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1214 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: ( 2 dagen van tevoren): citroen schoonboenen
  2. dunne reep schil eraf snijden
  3. citroen uitpersen
  4. appels wassen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen
  5. parten bedruppelen met citroensap
  6. in pan appelsap met 1 1/2 dl water aan de kook brengen
  7. poedersuiker erin oplossen
  8. appels, citroensap en citroenschil toevoegen en appels ca 7 min zachtjes koken
  9. schil verwijderen
  10. appels laten afkoelen in kookvocht en 1 nacht in koelkast bewaren
  11. appels met vocht en calvados pureren in keukenmachine
  12. puree in ijsmachinebak scheppen en bereiden volgens gebruiksaanwijzing
  13. Bereidingswijze: amandelspijs verkruimelen
  14. slagroom en spijskruimels met mixer stijfkloppen
  15. 1/2 theel koekkruiden erdoor scheppen
  16. ijs uit machine (of diepvries) nemen en iets zacht laten worden
  17. 8 bolletjes ijs over 4 (diepe) bordjes verdelen
  18. amandelroom ernaast scheppen
  19. bestrooien met snufje koekkruiden
  20. Serveertips: serveren met appel-kaneelwafeltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha