Avocado-ijs1

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 854 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: Was de citroen zorgvuldig en rasp er het geel van de schil af
  2. Pers de citroen
  3. Bereidingswijze: Draai het vruchtvlees van de avocado samen met het sinaasappelsap, de suiker, 2 theelepels van de citroenrasp en 2,5 eetlepels van het citroensap in de keukenmachine tot een gladde creme
  4. Klop de helft van de slagroom lobbig en spatel het door de avocadocreme
  5. Schep dit in een vriesvaste schaal en zet deze een half uur in het vriesvak van ? 20?C
  6. Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel dit door de creme
  7. Zet deze terug in het vriesvak en laat de creme in ca
  8. 6 uur bevriezen
  9. Of maak het ijs in een sorbetiere of roomijsmachine
  10. Verkruimel de wafels
  11. Klop 125 ml slagroom met de suiker stijf
  12. Serveertips: Schep het ijs in coupes
  13. Garneer het ijs met de wafelkruimels, en een toefje slagroom en naar wens met muntblaadjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha