Bereidingswijze: 1 Maak een custard volgens het basisrecept voor Vanillepeulgelato stappen 1 en 2, maar verhit het kaneelpijpje met de melk en suiker
1 Verhit de kaneel met de melk en suiker en roer tot de suiker is opgelost
Klop de dooiers tot ze iets dikker en lichter van kleur zijn en klop bij het hete melkmengsel
Spoel een pan uit met koud water en giet het melkmengsel erin, laat onder voortdurend roeren zachtjes verhitten tot de custard net dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken
Neem van het vuur en laat volledig afkoelen
Verwijder het kaneelpijpje zodra de custard afgekoeld is
2 Prak de bananen met het citroensap, de basterdsuiker en rum en klop dan door de afgekoelde custard
Doe de custard in de emmer van de ijsmachine en draai volgens de aanwijzingen van de fabrikant
Serveertips: Serveer desgewenst met een warme butterscotchsaus en gegrilde bananen