Bananen-rumijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1394 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereidingswijze: 1 Maak een custard volgens het basisrecept voor Vanillepeulgelato stappen 1 en 2, maar verhit het kaneelpijpje met de melk en suiker
  2. 1 Verhit de kaneel met de melk en suiker en roer tot de suiker is opgelost
  3. Klop de dooiers tot ze iets dikker en lichter van kleur zijn en klop bij het hete melkmengsel
  4. Spoel een pan uit met koud water en giet het melkmengsel erin, laat onder voortdurend roeren zachtjes verhitten tot de custard net dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken
  5. Neem van het vuur en laat volledig afkoelen
  6. Verwijder het kaneelpijpje zodra de custard afgekoeld is
  7. 2 Prak de bananen met het citroensap, de basterdsuiker en rum en klop dan door de afgekoelde custard
  8. Doe de custard in de emmer van de ijsmachine en draai volgens de aanwijzingen van de fabrikant
  9. Serveertips: Serveer desgewenst met een warme butterscotchsaus en gegrilde bananen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha