Chocolade-Grand Marnier Bombe1

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 899 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Cakerol: Klop de eidooiers met 50 gr suiker schuimig tot het mengsel een lint vormt
  3. Klop de eiwitten schuimig en klop er 35 gr suiker door
  4. Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel en spatel er ook de bloem en de cacao door
  5. Schenk het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad
  6. Bak de cake 10-15 minuten tot het midden stevig is en dek hem met een theedoek af
  7. Verhit de slagroom, schenk die over de witte chocolade en laat de chocolade erin oplossen
  8. Roer de sinaasappelschil en de likeur erdoor en zet het geheel afgedekt 3 uur koel weg
  9. Klop de chocoladeroom dan tot zachte pieken
  10. Stort de cake op een vel bakpapier, bestrijk hem met de witte chocoladeroom en rol hem vanaf de korte zijde op
  11. Snijd de cakerol in plakken van 1 cm
  12. Bekleed de bombevorm met plasticfolie
  13. Leg de plakjes cake aansluitend in de vorm (begin op de bodem en leg de rest er in cirkels op)
  14. Vulling: Smelt de chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen
  15. Klop de slagroom bijna stijf, spatel er de chocolade en de likeurer door en schenk het mengsel in de bombevorm
  16. Strijk de bovenkant glad en dek af
  17. Laat de taart in de koelkast in 5 uur opstijven en stort hem voorzichtig op een schaal

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha