Chocolade-ijs witte

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1273 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: # witte chocolade raspen of in stukken breken
  2. Bereidingswijze: 1 Roer de suiker, water en wijnsteen op een laag vuur (niet laten koken) tot de suiker is opgelost
  3. Aan de kook brengen, vuur iets lager zetten
  4. Zonder te roeren 15 min
  5. doorkoken, tot een tl van het mengsel in koud water een zacht balletje wordt
  6. Laat het mengsel iets afkoelen
  7. 2 Eiwitten met een elektrische mixer stijfkloppen er geleidelijk de stroop in een dun straaltje overheen gieten
  8. Kloppen tot het mengsel dik en glanzend is
  9. 3 De room stijfkloppen en door het eiwitmengsel scheppen
  10. Witte chocolade en brandewijn toevoegen, goed mengen
  11. 4 Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant of giet het mengsel in een ijslaatje (inhoud 2? ltr)
  12. 4 tot 5 uur invriezen, tot het stevig is
  13. Serveertips: Serveren met pennywafels en halve aardbeien
  14. Strooi er wat geraspte pure chocolade over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha