Chocoladesymfonie

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 922 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits voor het biscuitdeeg de eieren
  2. Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik en luchtig
  3. Klop de eiwitten stijf met 20 gr suiker
  4. Spatel het eiwit door het dooiermengsel en schep hier luchtig de gezeefde bloem door
  5. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de deegplak in een voorverwarmde oven (200°C) in 10 minuten gaar
  6. Af laten koelen
  7. Snijd de deegplak in repen en bekleed vier kleine ronde vormpjes hiermee
  8. Vul de bakjes met de chocoladebavarois
  9. Smelt voor de bavarois de chocolade in de melk en breng het geheel vervolgens aan de kook
  10. Week de gelatine in ruim koud water
  11. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop de bloem hierdoor
  12. Klop het dooiermengsel door de melk
  13. Laten binden
  14. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen
  15. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de afgekoelde vla
  16. Door en door koud laten worden Los voor het ijs de suiker, chocolade en glucose op in heet water
  17. Af laten koelen en met een ijsmachine van dit mengsel ijs maken
  18. Klop voor de chocolademousse de eiwitten met de suiker stijf
  19. Klop de slagroom eveneens stijf
  20. Smelt de chocolade au-bain-marie
  21. Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de room door de chocolade en laat de mousse in de koelkast opstijven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha