Chocoladesymfonie2

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 743 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits voor het biscuitdeeg de eieren
  2. Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik en luchtig
  3. Klop de eiwitten met 20 gr suiker stijf
  4. Spatel het eiwit door het dooiermengsel en schep hier luchtig de gezeefde bloem door
  5. Strijk het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uit, bak de deegplak in een op 200°C voorverwarmde oven in 10 minuten gaar en laat hem afkoelen
  6. Snijd de deegplak in repen en bekleed daar 4 kleine ronde vormpjes mee
  7. Vul de bakjes met de chocoladebavarois
  8. Smelt voor de bavarois de chocolade in de melk en breng het geheel aan de kook
  9. Week de gelatine in ruim koud water
  10. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en klop de bloem hierdoor
  11. Klop het dooiermengsel door de melk en laat het binden
  12. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat afkoelen
  13. Klop de slagroom stijf, spatel die door de afgekoelde vla en laat het geheel door en door koud worden
  14. Los voor het ijs de suiker, de chocolade en de glucose in heet water op
  15. Laat het afkoelen en maak er met een ijsmachine ijs van
  16. Klop voor de chocolademousse de eiwitten met de suiker stijf
  17. Klop ook de slagroom stijf
  18. Smelt de chocolade au bain-marie
  19. Spatel eerst de eiwitten en vervolgens de room door de chocolade en laat de mousse in de koelkast opstijven

Reageer zelf op dit recept

kaptcha