Citroensorbetijs met sinaasappel in Grand Marnier

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1524 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Citroenen goed wassen
  2. Met scherp mesje schil er dun afsnijden
  3. Citroenen uitpersen
  4. In steelpan water met basterdsuiker aan de kook brengen
  5. Al roerende met houten lepel suiker oplossen
  6. Citroenschillen toevoegen
  7. ± 10 minuten koken
  8. Koud laten worden
  9. Citroensap toevoegen
  10. Citroenschil verwijderen
  11. In lage diepvriesdoos schenken
  12. Zonder deksel in vriezer ± 30 min laten bevriezen
  13. Met vork ijs van rand van doos losmaken
  14. Met vork loskloppen tot gladde massa
  15. Weer 30 min laten bevriezen
  16. 1x herhalen
  17. Intussen ei splitsen
  18. In kom eiwit stijfkloppen (dooier wordt niet gebruikt)
  19. IJs toevoegen en door eiwit scheppen
  20. Mengsel terugdoen in vriesdoos
  21. ± 30 min laten bevriezen
  22. Met vork loskloppen
  23. Weer 30 min laten bevriezen
  24. 2x herhalen
  25. IJs in ± 2 uur laten bevriezen en rijpen
  26. Van 1 sinaasappel 4 plakjes afsnijden
  27. Rest van sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen
  28. In partjes verdelen en vliesjes met scherp mesje verwijderen
  29. Partjes halveren en in kom doen
  30. Grand marnier erover schenken en ± 1 uur laten staan
  31. Af en toe omscheppen
  32. Hazelnoten grof hakken
  33. ± 5 min voor gebruik ijs uit vriezer nemen
  34. Met ijsbolletjestang over schaaltjes verdelen
  35. Sinaasappel met vocht erover scheppen
  36. Garneren met plakjes sinaasappel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha