Cointreausouffl bevroren

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 760 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorzie een soufflévorm van 1½ liter van een papieren kraag: neem een stuk vetvrij papier dat groot genoeg is om erom te passen, vouw overlangs doormidden en bestrijk één kant met olie
  2. Wikkel rond de buitenkant van de vorm met de geoliede kant naarbinnen, laat de dubbelgevouwen rand 2 cm boven de rand uitsteken (dan loopt de soufflé er niet overheen)
  3. Breng in een pannetje suiker met water en sinaasappelschil roerend aan de kook tot de suiker is opgelost (3-4 minuten)
  4. Klop in een grote schaal de dooiers luchtig, voeg al kloppend in een dun straaltje de siroop erbij
  5. Klop 8 minuten tot het dik is en als een breed lint van de kloppers loopt
  6. Meng de Cointreau erdoor
  7. Klop de slagroom apart stijf
  8. Roer een kwart van de slagroom door het mengsel en spatel de rest er luchtig doorheen
  9. Leg een laagje lang vingers als spaken van een wiel op de bodem van de vorm, giet 1/3 deel van het mengsel erover, leg weer een laag vingers, etc
  10. en maak totaal 3 lagen
  11. Dek af met plasticfolie en zet minstens 8 uur in de vriezer
  12. Verwijder vlak voor serveren het papier
  13. Garneer met sinaasappelschijfjes en/of chocoladeschaafsel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha