Coupe fraises aardbeienijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1476 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardbeien en pureer ze samen met het citroensap
  2. Vermeng de melk met de helft van de slagroom en de helft van de suiker
  3. Verwarm dit tot 70?C
  4. Meng de andere helft van de slagroom met de andere helft van de suiker en de eidooiers
  5. Dit mengsel goed glad roeren
  6. Schenk beetje bij beetje wat van de warme massa bij de eimassa en het geheel goed doorroeren
  7. Nu de gehele mix terug in de pan, vermengen met de aardbeienpuree en 10 minuten op een laag vuurtje verwarmen op een temperatuur van ?80?C
  8. (pasteuriseren)
  9. De mix passeren
  10. Laat de mix zo snel mogelijk afkoelen tot een temperatuur van 20?C
  11. en plaats hem daarna afgedekt met plastic folie in de koelkast
  12. Minimaal 4 uur laten rijpen
  13. Daarna kunt u de ijsmix afdraaien in uw ijsmachine
  14. Opmaak: Spuit onder in de gekoelde ijscoupe een rozetje slagroom
  15. Daarboven op 2 bolletjes aardbeienijs
  16. Overgieten met een beetje aardbeiensaus
  17. Daarnaast weer en rozet slagroom en de coupe garneren met oublie rolletjes of een ijswafel, verse rode vruchtjes (aardbei, rode besjes of frambozen) en een takje mint

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha