Dessert tripotage

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 994 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Biscuitrol met banketbakkersroom Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker en het vanillestokje
  2. Klop de dooiers met de andere helft van de suiker
  3. Spatel er de bloem doorheen
  4. Voeg de hete melk toe en breng weer aan de kook
  5. Laat een paar minuutjes licht doorkoken onder voortdurend roeren, tot het mengsel bleek van kleur is en een lint vormt
  6. Zeven en laat afkoelen onder folie om velvorming te voorkomen
  7. Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker en een mespuntje zout
  8. Klop de dooiers schuimig met de rest van de suiker
  9. Spatel de bloem en de citroenrasp door het dooiermengsel
  10. Spatel daarna de dooiermassa door het eiwit
  11. Laat het mengsel in het bakblik lopen waarop ingevet bakpapier ligt
  12. Bakken op 230° totdat de rol lichtbruin is
  13. Trek, na afkoelen, het papier eraf
  14. Besprenkel de biscuitrol met perenlikeur en smeer er daarna de banketbakkersroom over uit
  15. Rol op en laat opstijven in folie of bakpapier
  16. Smelt voor de mousse de chocola en honing au bain-marie
  17. Verwarm het sinaasappelsap een beetje en los er de gelatine in op
  18. Voeg dit aan de chocola toe
  19. Klop de dooiers tot ze wit zijn
  20. Vermeng met het warme chocolademengsel en laat afkoelen
  21. Voeg de Cointreau toe
  22. Klop de eiwitten stijf en spatel door het chocolademengsel
  23. Doe de massa in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast (bij haast in de vriezer)
  24. Sinaasappelsorbet Verhit het water en los er de suiker in op
  25. Neem de pan van het vuur en voeg het sinaasappelsap, het sap van de limoenen en de Grand Marnier toe en laat het geheel afkoelen (proef voor de smaak of het niet te zoet is, voeg anders extra limoensap toe)
  26. Draai er vervolgens in de ijsmachine sorbetijs van
  27. Amandelpersbasis Verwarm de oven tot 250°
  28. Vermeng de amandelpers met de eiwitten tot een glad mengsel ontstaat
  29. Vul ronde vormpjes met een dun laagje en bak in de oven
  30. Kook voor de saus passievruchtensap met de suiker in tot de gewenste dikte
  31. Serveer een bolletje sorbet op de plakjes kaki
  32. Leg op het amandelpers een toefje van chocolademousse
  33. Leg een plakje biscuitrol op het bord
  34. Nappeer met saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha