Druiven-sorbetijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1487 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiden: breng het druivensap met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen
  2. Roer het citroensap erdoor
  3. Laat het mengsel afkoelen en doe het in een diepvriesdoosje
  4. Laat het in ± 4 uur bevriezen
  5. Roer het ijsmengsel elk half uur goed door
  6. Was de druiven en halveer ze
  7. Verwijder de pitjes
  8. Bereiden: schep kleine bolletjes druivenijs in 2 coupes en rangschik de druiven ertussen
  9. Magnetron: doe het druivensap met de suiker in een schaaltje en verhit het onafgedekt ± 2 1/2 minuut op vo1 vermogen tot de suiker is opgelost
  10. Wijntip: een Moscato d'Asti is een licht mousserende witte wijn met een druivige smaak
  11. Verrukkelijk bij het druiven-sorbetijs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha