Gemberijs met cr de cacao

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1203 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiden: hak de gemberbolletjes heel fijn
  2. Roer ze met de gembersiroop door de blanke via
  3. Klop de slagroom met poedersuiker stijf
  4. Spatel 2/3 van de room luchtig door het vlamengsel
  5. Laat dit mengsel in een open diepvriesdoos in de diepvries in ± 2 uur bevriezen
  6. Roer het mengsel elk half uur goed door
  7. Doe de rest van de slagroom over in een spuitzak met kartelmond
  8. Bereiden: schep het ijs met een ijsbolletjestang in twee wijde, hoge coupes
  9. Schenk de crème de cacao erover
  10. Spuit er een toef slagroom op en garneer met de gembernootjes
  11. Wijntip: schenk een fluweelzachte, friszoete dessertwijn bij dit bijzondere ijs
  12. Bijvoorbeeld een Sauternes of een Barsac

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha