Glace au caf blanche wit koffie-ijs

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1063 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 350 gram volle melk 50 gram koffiebonen De melk verwarmen tot 75?C en de koffiebonen toevoegen
  2. Van het vuur halen en het geheel snel terugkoelen tot 20?C en afgedekt met plastic folie enkele uren bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 6?C
  3. De koffiebonen uit de melk zev4en en de melk weer aanvullen tot 350 gram met gepasteuriseerde of gesteriliseerde volle melk
  4. 200 gram slagroom 25 gram magere melkpoeder 95 gram suiker 25 gram glucose 2 eidooier (60 gram) 1 heel ei (25 gram) Breng de melk met de slagroom, glucose en de helft van de suiker op een temperatuur van 50?C
  5. Meng de droge grondstoffen met elkaar en roer deze met het ei en de eidooier tot een gladde massa en voeg dit toe aan de warme massa
  6. Verwarm het geheel onder voortdurend roeren tot 80?C, gedurende 10 minuten
  7. Snel terugkoelen tot een temperatuur van 20?C en afgedekt met plastic folie 4 uur laten rijpen in de koelkast bij 6?C
  8. Daarna de ijsmix afdraaien in de ijsmachine
  9. Verder hebt u voor het maken van een coupe de volgende ingredi?nten nodig: Slagroom voor de garnering, ijswafels, muntblaadjes, krokante nootjes en chocoladesaus (deze kunt u kant en klaar kopen, maar natuurlijk ook zelf maken)
  10. Chocoladesaus: 125 gram pure chocolade in stukjes breken, de chocolade met 2 dl water aan de kook brengen en heel even zachtjes laten doorkoken
  11. Voeg nu 1 theelepel vanillesuiker toe, 2 eetlepels slagroom en een klontje roomboter
  12. Voor de liefhebbers mag er ook nog een scheutje cr?me de cacao door heen
  13. Het geheel nu goed doorroeren totdat een mooie gladde saus ontstaat

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha