Glace aux pruneaux ginger steam pudding cr anglais

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 825 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. La glace aux pruneaux à l'Armagnac, ginger steam pudding en crème anglaise Ontpit de pruimedanten
  2. Breng de armagnac met de port aan de kook
  3. Voeg de vruchten bij het armagnac/port-mengsel; laat ze een half uur in het vocht marineren
  4. Roer de eierdooiers met de helft van de suiker schuimig
  5. Verwarm de melk met het opengesneden vanillestokje en de resterende suiker
  6. Laat enige tijd trekken, haal het stokje eruit en voeg dit al roerende bij de opgeklopte eierdooiers
  7. Doe dan terug in de (schone!) pan en laat indikken zonder dat het aan de kook komt
  8. Giet dit mengsel door een zeef en laat afkoelen
  9. Laat het mengsel draaien in de ijsmachine
  10. Maak de pruimedanten met de armagnac fijn in de Magimix en voeg deze puree bij het bijna bevroren ijsmengsel in de machine
  11. Laat verder draaien tot het ijs klaar is
  12. Haal het ijs uit de machine en bewaar het in de diepvries
  13. Ginger steam pudding Klop de eieren met de suiker, het zout en de citroenschil tot een dikke mousse
  14. Schep het gezeefde zelfrijzend bakmeel en de gember er doorheen
  15. Verdeel het mengsel over de ingevette dariolevormpjes en dek af met vetvrij papier
  16. Zet in een stoompan en laat in 20 minuten gaar worden
  17. Crème anglaise Breng de melk aan de kook, laat het gespleten vanillestokje gedurende 10 minuten in de hete melk trekken
  18. Klop de eigelen met de suiker op tot dik en luchtig (3 à 4 minuten) en roer dan de hete melk erbij
  19. Doe de saus terug in de pan en verhit langzaam onder voortdurend roeren met een houten lepel, totdat de crème iets dikker is geworden
  20. Kook niet te lang! Haal de crème van het vuur en giet in een koude kom; laat afkoelen
  21. Dek goed af om velvorming te voorkomen
  22. Stoom eventueel de puddinkjes nog wat op; laat nog even staan en stort ze op de borden
  23. Serveer met het ijs en de saus; snel
  24. zodat de combinatie nog koud/lauw/warm is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha