Groene theesorbet met bitterlemon

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1467 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: Breng het water aan de kook en laat de thee er boven een uiterst laag afgestelde warmtebron 4-5 minuten in trekken
  2. Schakel de warmtebron uit
  3. Verwijder de theezakjes
  4. Roer er limoen-of citroensap en geleisuiker door
  5. Blijf roeren tot de suiker is opgelost
  6. Laat de thee koud worden
  7. Bereidingswijze: Doe alles over in een wijde kom
  8. Plaats de kom opnieuw in de diepvriezer
  9. Klop na 20 minuten de theemassa met 2 vorken even flink op
  10. PLaats de kom opnieuw in de diepvriezer
  11. Herhaal, hierna nog tweemaal steeds na 20 minuten, het opkloppen van de theemassa
  12. Hierdoor worden de grove ijskristallen gebroken
  13. Laat de massa na 1 uur(=3x opkloppen)stijf bevriezen
  14. Trek er 2?-3 uur voor uit
  15. Plats de kom met het sorbetijs 10 minuten voor het opdienen in de koelkast
  16. Serveertips: Presentatie: verdeel het sorbetijs over 6 hoge(wijn-of champagne)glazen
  17. Schenk bitter lemon erover
  18. Leg eventueel een klein rood vruchtjes, zoals een(bos)aardbeitje, op het sorbetijs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha