Groene-theesorbet met bitter lemon

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1018 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De bitter lemon kunt u eventueel weglaten
  2. De smaak van de sorbet wordt er nauwelijks door be?nvloed
  3. De smaak van de groene thee van het eiland Java is uitgesproken mild
  4. De groene thee van het Indonesische eiland Java staat borg voor een uiterst geurig mild kopje thee
  5. Daarvan kun je een uitstekende sorbet maken die onder andere als een nagerecht kan worden opgediend
  6. Daarnaast kan men de sorbet presenteren als een verfrissing op warme dagen Breng het water aan de kook en laat de thee er boven een uiterst laag afgestelde warmtebron 4-5 minuten in trekken
  7. Schakel de warmtebron uit
  8. Verwijder de theezakjes
  9. Roer er limoen-of citroensap en geleisuiker door
  10. Blijf roeren tot de suiker is opgelost
  11. Laat de thee koud worden
  12. Bereidingswijze: Doe alles over in een wijde kom
  13. Plaats de kom opnieuw in de diepvriezer
  14. Klop na 20 minuten de theemassa met 2 vorken even flink op
  15. PLaats de kom opnieuw in de diepvriezer
  16. Herhaal, hierna nog tweemaal steeds na 20 minuten, het opkloppen van de theemassa
  17. Hierdoor worden de grove ijskristallen gebroken
  18. Laat de massa na 1 uur(=3x opkloppen)stijf bevriezen
  19. Trek er 2?-3 uur voor uit
  20. Plats de kom met het sorbetijs 10 minuten voor het opdienen in de koelkast
  21. Serveertips: Presentatie: verdeel het sorbetijs over 6 hoge(wijn-of champagne)glazen
  22. Schenk bitter lemon erover
  23. Leg eventueel een klein rood vruchtjes, zoals een(bos)aardbeitje, op het sorbetijs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha