Hazelnootijs1

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 947 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor
  2. Schuif de hazelnoten op de bakplaat ongeveer 10min
  3. in het midden van de oven
  4. Mak de noten zeer fijn
  5. Doe de fijngemaakte noten met de koude melk in een pan en laat ongeveer 15min staan
  6. Laat de melk daarna langzaam aan de kook komen, filter het mengsel door een zeef en houd het warm
  7. Klop de eierdooiers met de suiker in een pa tot de kleur lichter en de massa creme-achtig is geworden
  8. Voeg zo nu en dan iets van de warme melk toe
  9. Laat het mengsel onder goed roeren tegen de kook aankomen
  10. Laat de creme , zodra die iets dikker begint te worden en zich aan de houten lepel hecht, iets bekoelen en wrijf deze door de zeef
  11. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, roer zo nu en dan om te voorkomen dat zich een vel vormt Schep de vla in de vorm en plaats die 3 uur in het vriesvak

Reageer zelf op dit recept

kaptcha