Hoorntjes gevuld met bavarois van witte chocola

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1126 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hoorntjes gevuld met bavarois van witte chocolade, citroenijs, citrusvruchten en een sausje van limoenlikeur Meng voor de hoorntjes de halfzachte boter met de suiker, het eiwit, de vanillesuiker en de bloem goed door elkaar
  2. Laat het geheel opstijven in de koelkast
  3. Strijk van een gedeelte van het deeg zeer dunne (1 mm) reepjes (4 cm breed) op een ingevette bakplaat
  4. Bak deze reepjes ± 5 minuten in een oven van 210°
  5. Wikkel de reepjes om een metalen hoornvormpje en leg ze weg
  6. Meng de rest van het deeg met wat cacaopoeder en bak ronde blaadjes
  7. Zelfde oven, zelfde temperatuur alleen iets langer
  8. Bestrooi ze na het bakken met poedersuiker
  9. Bavarois Breng de melk aan de kook met 2 eetlepels suiker
  10. Klop de eierdooiers met de ander eetlepels suiker tot een witte massa en giet er wat kokende melk bij
  11. Voeg alles geleidelijk bij elkaar tot er een binding ontstaat
  12. Breek het kookproces af door de pan met de bodem in koud water te zetten
  13. Smelt de witte chocola en de geweekte gelatine door deze "crème anglaise”
  14. Spatel er, net op het ogenblik dat de massa begint te stollen, de stijf geslagen room onder
  15. Zet het geheel koel weg
  16. Citroenijs Zet 3 deciliter water met suiker op het vuur en laat de suiker oplossen
  17. Maak de sorbetière gebruiksklaar
  18. Pers de citroenen uit
  19. Wanneer suiker met water is opgelost het citroensap toevoegen
  20. Vervolgens laten draaien in de sorbetière
  21. Zodra de massa iets begint te binden de eiwitten half stijf opslaan en toevoegen
  22. Vervolgens, wanneer er een mooie consistentie is ontstaan, de wodka en witte wijn toevoegen en goed vermengen
  23. Schil de citrusvruchten en segmenteer deze
  24. Pers de rest uit en gebruik het sap
  25. Meng voor de saus het sap en de limoenlikeur, de suiker en de halfgeklopte room
  26. Presentatie Spuit de hoorntjes vol met de bavarois
  27. Schik de citrussegmenten op het cacaoblaadje
  28. Leg een bolletje ijs erop en enkele blaadjes marsepein
  29. Oversuiker het geheel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha