Ijs Nelusco

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 852 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eidooiers samen met de suiker totdat de compositie licht van kleur en schuimig is
  2. Breng de melk aan de kook en geef deze langzaam onder kloppen bij het eimengsel
  3. Zet dit op zacht vuur en verwarm onder voortdurend roeren totdat de cr?me dikker wordt
  4. Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur
  5. Los de koffie op in enkele eetlepels water en voeg deze, samen met de cognac bij de cr?me
  6. Als de cr?me afgekoeld is vriezen we hem in een sorbeti?re in
  7. Voor de chocoladesaus smelten we au bain marie de in stukken gebroken chocolade met het water
  8. Van het vuur af werken we er de boter door
  9. De saus moet vloeibaar zijn
  10. Houd de saus au bain marie warm
  11. Bij het serveren geven we de warme chocoladesaus over het ijs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha