Ijstaart metbitterkoekjes en likeur

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1529 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiding: roomijs uit diepvries nemen
  2. in steelpan likeur verwarmen, bitterkoekjes in kom doen en een halve dl
  3. warme likeur erover schenken, ( door de warmte vervliegt de alcohol, en blijft alleen de smaak van de likeur over), bodem van vorm bekleden met plasticfolie
  4. lange vingers met ongesuikerde kant kort in de rest van warme likeur dopen en met de besuikerde kant rondom tegen wand in vorm zetten
  5. Bereidingswijze: de helft van het roomijs in de vorm scheppen en gladstrijken
  6. bitterkoekjes over het roomijs verdelen, en de rest van het roomijs erop scheppen en gladstrijken ( indien de lange vingers boven de roomijs uitsteken, met een scherp mes topjes eraf snijden tot het gelijk is met het ijs)
  7. het ijs tot gebruik ( minimaal 1 uur) in de diepvries zetten
  8. met een dunschiller over smalle zijde van chocoladereep chocoladekrullen trekken
  9. ga je het ijs gebruiken, neem het uit de diepvries, en de schaal op de vorm leggen
  10. samen draaien en het ijs uit de vorm laten glijden
  11. plasticfolie verwijderen
  12. chocoladekrullen over ijstaart verdelen en bestuiven met poedersuiker
  13. Serveertips: ijstaart aan tafel in punten snijden en over de borden verdelen
  14. je kunt ook voordat je met de ijstaart naar binnenloopt 3 sterretjes erinsteken, vlakvoor je naar binnengaat steek je ze aan, dim je het licht en je hebt ook nog een prachtig entree
  15. p
  16. s
  17. ik heb in plaats van witte chocolade, melkchocolade met fijne nootjes ervoor gebruikt, is ook heel erg lekker! en ook heb ik i
  18. p
  19. v
  20. bitterkoekjesis, verse gekruimelde bitterkoekjes door slagroomijs geschept

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha