Kaneel-roomijs met frambozen

ijs
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1134 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Iedereen kan het en je behoeft er niet eens een ijsmachine voor aan te schaffen: kaneelijs maken Het recept is al vele tientallen jaren geleden uitgeschreven
  2. Ook toen, in de jaren tussen de beide wereldoorlogen in, het kaneelijs als iets extravagants terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is Schep basterdsuiker, kaneel en cacaopoeder heel luchtig door elkaar
  3. Klop de eiwitten zeer stijf op en voeg tijdens het kloppen het suikermengsel, beetje voor beetjes, toe
  4. Klop de slagroom net niet helemaal stijf op
  5. Spatel eerst demelk en daarna de eiwitten door de room
  6. Laat alles een half uurtje rusten(rijpen)
  7. Doe de compositie over in een lage wijde kom of in de ijsmachine(sorbeti?re)
  8. Volg nadat de compositie is overgedaan in de ijsmachine de aanwijzingen die in de handleiding van het apparaat zijn aangegeven nauwgezet op
  9. Sluit, indien u geen gebruik maakt van een ijsmachine, de kom met de compositie met het delsel of dek de kom af met plastic folie
  10. PLaats dekom in de diepvriezer
  11. Neem dekom na 20 minuten uit de vriezer en klop het ijsmengsel(compositie)met een kleine garde of twee vorken even flink op
  12. Sluit de kom en plaats hem opnieuw in de diepvriezer
  13. Herhaal hierna het kloppen, steeds met tussenpozen van 20 minuten, nog twee-of driemaal
  14. Hierdoor wordt devorming van grove kristallen voorkomen
  15. Laat het ijsmengsel daarna stijf bevriezen
  16. Plaats de kom enige tijd, maximaal 10 minuten, voor het opdienen in de koelkast
  17. Spoel de frambozen liever niet in water omdat zij dan veel van de smaak kwijt raken
  18. Serveertips: Presentatie: verdeel eerst het ijs over wijde(kristallen)glazen(coupes)
  19. Verdeel daarna de frambozen over de coupes
  20. Bestuif de frambozen met wat poedersuiker en schik er als garnering munttopjes op
  21. -------------------------------------------------------------------------------------------------- Tip: vervang 2 eetlepels melk door dezelfde hoeveelheid kaneellikeur(Van Wees-Amsterdam
  22. )

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha